news page
< nieuws

Barts Boekje over Carstens

Barts Boekje was aanwezig bij de opening van brasserie Carstens en schreef een mooi stuk. Behalve een duidelijk zichtbaar en in dit geval ook proefbaar concept, wordt ook de sfeer gewaardeerd: “Een urban restaurant met van die 2019-details zoals fluwelen stoelen in frisse gele en oranje tinten en overal planten.” En – alleluja – het menu is compact en duidelijk. Uiteraard aangepast aan de seizoenen.

“Het concept van Carstens is er een zonder poespas: het idee is dat er een verbinding wordt gelegd tussen het stadsleven en authentieke producten uit boerengebieden en de visserij. Aandacht voor pure ingrediënten en streekproducten van Nederlandse bodem. Gingen we proeven en verdomd: we snappen ‘m! Wat eerlijk gezegd niet vaak het geval is, bij een restaurant met ‘een concept’. Want laten we wel wezen: we willen toch gewoon lekker eten? Gaat heen met je concept. Maar zoals gezegd: we snappen ‘m dit keer. En vinden ‘m fijn.”

En wat betreft de gerechten zelf? “Alles dus uit eigen land, van de Veluwe tot aan de Noordzee. Man o man, wat is dát lekker. Een speciale vermelding verdient de Gele Biet. Gewoon gele biet ja. Zelden zoiets lekkers geproefd. En de ‘ordinaire’ Hollandse Garnalencocktail waar we mee aftrapten; niks ordinairs aan hoor. Categorie ‘daar mag je me voor wakker maken’.”

Lees meer [addthis tool = "addthis_inline_share_toolbox_z58g"]

Ander Nieuws

PAROOL – CARSTENS AMSTERDAM

Lees meer

Hotspotjes at Carstens

Lees meer

Prins Hendrikkade 34
1012 MB Amsterdam

Entree
via de Hasselaerssteeg

Open van donderdag tot zondag van 18:00 – 21:30

020 5240649 Email Reserveer nu

Sign up for the latest Carstens Brasserie news!

What would you like to know more about:

*Required