news page
< nieuws

Hollandse Garnalen Receptuur

Gezien Carstens haar gasten momenteel niet kan verwelkomen in eigen restaurant, deelt het keukenteam het recept van de Hollandse Garnalen. Een absolute crowd-winner. Nu dus ook voor thuis!

 

Ingredienten
Botersla
Croutons
Dille
Selderij
Tomaten poeder

 

Cocktail saus
o 1 liter Mayonaise
o 100 ml Gember siroop
o 75 gr Sherry medium dry
o 8 gram Siracha
o 250 gram Ketchup
o Peper en zout

 

Hollandse garnalen mix
o 125 gram hollandse garnalen
o 75 gram cocktail saus
o 50 gram brunoise augurk(Kesbeke)
o 5 gram Siracha
o 75 komkommer

 

Bereidingswijze
  1. Was de sla en verwijder de kern, dit doe je door de binnenkant te draaien. Zorg dat je een mooi krop overhoudt die gevuld kan worden.
  2.  

  3. Meng alle ingredienten voor de cocktail saus.
  4.  

  5. Controleer de hollandse garnalen op schilletjes en velletjes. Als de kinderen nog thuis zijn kan je ook zelf de garnalen koken en pellen. Hier zullen ze wel even zoet mee zijn.
  6.  

  7. Snij de komkommer over de lengte door het midden, verwijder de zaadlijsten. Snij plakjes van de komkommer.
  8.  

  9. Meng alle ingredienten voor de hollandse garnalen mix, maak goed op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra siracha toe als je van pittig houdt.
  10.  

  11. Snij halve maantjes van de selderij, pluk een paar mooie topjes dille. Bestrooi de croutons met tomaten poeder.
  12.  

  13. Dresseren
  14.  

  15. Zet de botersla stevig op een bord, vul de botersla met een ruime hoeveelheid garnalen mix. Dresseer 8 halve maantjes selderij boven op de vulling. Dresseer 8 topjes dille op de vulling. Maak af met een royale schep croutons.

 

Eet smakkelijk!

 
 

Ander Nieuws

Paaslunch bij Carstens Brasserie

Lees meer
Hotelnacht: Carstens Fried Chicken

Hotelnacht: Carstens Fried Chicken Snackbar

Lees meer

Prins Hendrikkade 34
1012 MB Amsterdam

Entrance Entrance
via the Hasselaerssteeg

Open Thursday to Sunday from 18:00 – 21:30

020 5240649 Email Reserveer nu

Sign up for the latest Carstens Brasserie news!

What would you like to know more about:

*Required

Paaslunch bij Carstens Brasserie

Vier op zondag 9 april Pasen bij Carstens! Met een uitgebreid paaslunchbuffet wordt u verwend. Verwacht luxe koude & warme gerechten, salades, artisanaal brood en een selectie van desserts die je doen watertanden!